DUA KALIMAH

Aku Baca Dengan Menyebut Nama-Mu

*Dalam Mihrab Cinta* New islamic Film

Bismillahirrahmanirrahim..



Demi cinta ku pergi
Tinggalkanmu relakanmu
Untuk cinta tak pernah
Kusesali saat ini
Kualami kulewati

Suatu saat ku kan kembali
Sungguh sebelum aku mati
Dalam mihrab cinta ku berdoa semoga

Suatu hari kau kan mengerti
Siapa yang paling mencintai
Dalam mihrab cinta ku berdoa padaNya

Karena cinta ku ikhlaskan
Segalanya kepada-Nya
Untuk cinta tak pernah
Kusesali saat ini
Kualami kulewati

Suatu saat ku kan kembali
Sungguh sebelum aku mati
Dalam mihrab cinta ku berdoa semoga

Suatu hari kau kan mengerti
Siapa yang paling mencintai
Dalam mihrab cinta ku berdoa pada-Nya
Semoga semoga


 ¤ ittaqullah ¤

2 comments:

ana setuju. bah kan ana s'dr mmg pernah myimpan azam u mentaqdim ikhwah jika da berada di tahun akhir nt.

krn ikhwah skrg, ramai y hanya melihat rupa paras dan inginkan akhowat y senegeri atau negeri dekat2. dah? bagaimana dgn akhowat y negeri jauh2? sbg cth, johor. dah kalu semua ikhwah nak sek2 dio jah, nok wak guano ko akhowat hok ore johor ore slangor nih?

sedangkan, demi penerusan dkwh dlm hrkh Islamiyyah itu s'dr, pilihlah y mempunyai fungsi. akhowat y kelihatan lasak, diketepikan. akhowat lemah lembut mjadi plhn. dan bukankah dgn memilih akhowat y jauh jarak negeriY, itu bakal mengembangkan lg silaturrahim dan pglmn?

buat akhowat, JGN takut utk mentaqdim ikhwah. TIDAK sekali kita mentaqdim mrk krn perasaan semata2, TIDAK.andai ditolak A, tidak mengapa. teruskan dgn mentaqdim si B. dan andai B pun menolak kita, teruskan dgn C. kita memilih mrk HANYA demi kelangsungan dkwh dlm haraki. jd, utk ap malu andai dikau melakukan ssT itu hanya krn Allah? ap pun, segala gerak ht dan perasaan itu, didorong oleh Allah as HE is The Holder of our heart. dan pastikan ianya dipandu dgn iman dlm ht.

as a conclusion, i really appreciate n salute those akhowat y seperti ini.

March 9, 2011 at 12:03 PM  
This comment has been removed by the author. March 9, 2011 at 12:03 PM