DUA KALIMAH

Aku Baca Dengan Menyebut Nama-Mu

Demam Pilihanraya


Demam pilihanraya
Aslmkum and salam sejahtera all

Alhamdulillah blog yang sudah lama berhabuk ..bagaimana tentang kahabran reader2 disana  harapnya sihat2 dan ceria selalu yg penting dalam keredhaan Allah hendaknya..

Sekarang ini  sibuk duk pasang bendera  duk tampal poster  , lekat banner..hee..yg untuk menegakkan kebenaran dan keadilan ..saya pun rakyat malaysia tauu.cumanya saya nak kongsi sedikit ..kita nak mengundi..semua nya dikira pahala dan dosa..yg tak mengundi pun dikira juga..mengundi dapat pahala sekiranya  kita memilih kerajaan yang berteraskan keadilan yg mengakkan hukum Allah dimuka bumi ini..cuba korang lihat kat Arab Saudi..kes rompakan kecurian bunuh teramat sedikit indeksnya ..berbanding hukum di malaysia..mencuri( denda rm2000 dan penjara 4 bulan sekiranya gagal membatar denda tersebut) ini bermakna bayar Rm2000 dah boleh keluar penjara..lepas tu rompak pulak ..ish3

Negara kita tak selamat dah..yg belum terkena kes jenayah pun dah terasa bimbang mendengarnya apatah lagi yg berlaku atas diri kita sendiri..

Jadi berbalik pada pilihanraya..saya walaupun mengundi..saya tidak pernah dapat satu maklumat je..ini tempang namanya..surat khabar  ,tv , radio , ada satu pihak buat macam “atok” dia yg punya..harta rakyat la wei.

Bukan apa asyik dia je yg buat promosi..ini tv cerita ke tv parti?..yg astro pun dah byk iklan2 parti.tak guna la wei bayar astro..kalau saya la, baca dua sumber pihak lawan dan kawan..kita compare baru jadi..

Berdoalah kawan2 semoga perjuangan islam menang pilihanraya seterusnya malaysia mnjadi negara yang diredhai Allah..


Nanti pilih lah ye..yg mana satu..ingat!! kita hidup bukan didunia sahaja..pilihlah pemimpin yg mampu membawa kita ke jalan yg diredhai Allah..sekian selamat mengundi
Dua kalimah
Binjai
kemaman

0 comments: