DUA KALIMAH

Aku Baca Dengan Menyebut Nama-Mu

hari- hari terkahir seorang lelaki- bahagian 1


Bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikum w. b .t

Suasana di sekitar kampus agak dingin sekali , sekali sekala angin menerpa bagaikan menyedarkan ana akan hari2 yang pahit yang akan ana tempuhi nanti buatku …apa taknya 3 tahun ana menuntut ilmu disini bagaikan dalam sekejap sahaja..

Tapi ana takkan biarkan hari demi hari , bulan demi bulan , tahun demi tahun berlalu begitu sahaja , ana mahu menyumbang sesuatu disini..paranorama minggu mesra siswa seolah- olah terngiang- ngiang dalam ingatanku…ramai kenalan sahabat yang ana kenal lantaran minggu mesra tersebut dan secara tidak langsung terbina satu ukhwah..

Setiap saat setiap detik perlu ana mengejar masa dengan sesungguhnya..kadang2 muncul di benakku peristiwa yang sangat melukai hatiku gara2 ana terlalu mengejar masa.. ana dengan selalu jalan cepatnya sampai tak tengok dah kiri & kanan.. hari itu ana melalui satu blok belakang biasa ana jalan guna jalan belakang kerana ,saja2 nak ingatkan diri :ramai orang yg melalui jalan luas itu , sedikit orang yg melalui jalan sempit itu…( ingat lagu inteam)

Ana biasa kalau dah tengok depan memang confirm tak tengok kiri kanan ,kecuali ada yang menegur, jadi masa melalui blok tu , ana Nampak sesusuk tubuh makduard duk atas kusi , ana rasa takde masalah sebab kad matrix ana selalu bawa (skima lah katakan), hu3…ana terus je ke blok untuk belajar di AH , jadi tegur pulak pakguard kat ana , dengan nada marah assalamualaikum!!,,straight je jalan(terkejut beruk dibuatnya ana )…em em ana pun tanpa menjawab salam oo terima kasih , pucat jugak masa tu beb dek muka dia macam rimau , tapi ana sejujurnya mau minta maf sebab mungkin ana yang salah.. pakguard ni pun satu , duduk menyorot kat situ apa kehe.. takkan kita pulak yang nak pergi intai..masalah betul pakguard.. ada ke kena keluar kawasan IPT kena bawa kad matrix , kalu peraturan harian takpe , ini sekali check , sekali tidak , tu yang membuatkan student komen tu..

¤ ittaqullah ¤

0 comments: